mainlogo

 

NæstvedArkiverne

Næstved Rådhus
Teatergade 8
4700 Næstved
Tlf. 30355349

E-mail: arkiv@naestved.dk

Sikker post, når
du skriver til os 
via borger.dk
faellessekretariatet
@naestved.dk

Åbningstider:

Mandag, Tirsdag, Torsdag og Fredag: Kl. 10-13

Torsdag kl. 13-17 - kun efter aftale

Der kan bookes tid til læsesalen via vores website naestvedarkiverne.dk

Betaling:

Mobilepay 30355349
Kontonr. 4343 11680968

Databeskyttelse. Læs mere her.

Bestilling af arkivalier - sådan gør du

Bestilling af arkivalier

Arkivalier kan bestilles online på www.naesbas.dk, hvor du skal oprette dig som bruger. Først fremsøger du de arkivalier, som du er interesseret i at se, og herefter trykker du "Reserver" og skriver dine brugeroplysninger.

Arkivalierne skal benyttes på NæstvedArkivernes læsesal, Jernbanegade 12, 4700 Næstved. Der må påregnes en ekspeditionstid på op til 15 dage hverdage gældende fra den dag, hvor NæstvedArkiverne har modtaget bestillingen. Arkivalierne vil kunne ses på læsesalen op til en måned efter, at NæstvedArkiverne har godkendt bestillingen. Efter en måned returneres arkivalierne.

Når du bestiller arkivalier, skal du samtidig booke en tid på læsesalen til dit arkivbesøg. Se åbningstider og onlinebooking for læsesalen her på siden.

I nogle tilfælde indeholder arkivalierne personfølsomme oplysninger, som ikke er gamle nok til at være frit tilgængelige. I så fald skal du søge dispensation til at se arkivaliet - ansøgningsskemaet finder du her på siden under "Hvad må jeg se?".

Såfremt en bruger gentagne gange bestiller materiale til fremsyn på læsesalen uden efterfølgende at møde op, forbeholder NæstvedArkiverne sig ret til at blokere denne bruger for fremtidigt udlån. Blokeringen kan ophæves ved en skriftlig henvendelse til NæstvedArkiverne.

Administrative bestillinger til Næstved Kommunes administration og eksterne virksomheder ekspederes i løbet af to hverdage. Der skal tages højde for regler om tilgængelighed og samtykke fra Datatilsynet, hvis det handler om personhenførbare oplysninger. Kontakt os for nærmere information.