mainlogo

 

NæstvedArkiverne

Næstved Rådhus
Teatergade 8
4700 Næstved

Telefon 3035 5349
e-mail: arkiv@naestved.dk

Sikker digital post:

Hvis din henvendelse indeholder personoplysninger, skal kommunikationen foregå sikkert. 
Du kan skrive til os via din digitale postkasse på borger.dk og via din e-Boks (kræver NemID).
Vælg Næstved Kommune som modtager. Under Næstved Kommune finder du NæstvedArkiverne.

Åbningstider:

Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: Kl. 10-13.
Torsdag kl. 13-17 - kun efter særlig aftale

Der kan bookes tid til læsesalen via vores website naestvedarkiverne.dk

Betaling

Mobilepay 30355349
Kontonr. 4343 11680968

Databeskyttelse. Læs mere her.

Bestilling af arkivalier - sådan gør du

Arkivalier kan bestilles online på www.naesbas.dk, hvor du skal oprette dig som bruger. Først fremsøger du de arkivalier, som du er interesseret i at se, og herefter trykker du "Reserver" og skriver dine brugeroplysninger.

Arkivalierne skal benyttes på NæstvedArkivernes læsesal. Der må påregnes en ekspeditionstid på op til 15 hverdage gældende fra den dag, hvor NæstvedArkiverne har modtaget bestillingen. Arkivalierne vil kunne ses på læsesalen op til en måned efter, at NæstvedArkiverne har godkendt bestillingen. Efter en måned returneres arkivalierne.

Når du bestiller arkivalier, skal du samtidig booke en tid på læsesalen til dit arkivbesøg. Se åbningstider og onlinebooking for læsesalen her på siden.

Såfremt en bruger gentagne gange bestiller materiale til fremsyn på læsesalen uden efterfølgende at møde op, forbeholder NæstvedArkiverne sig ret til at blokere denne bruger for fremtidigt udlån. Blokeringen kan ophæves ved en skriftlig henvendelse til NæstvedArkiverne.

I nogle tilfælde indeholder arkivalierne personoplysninger, som ikke er gamle nok til at være frit tilgængelige. I så fald skal du søge dispensation til at se arkivaliet. Du kan klikke her og logge dig ind med din NemID. Når du er logget ind, skal du udfylde forskellige oplysninger, som vi skal bruge for at behandle din ansøgning. Du kan læse mere om tilgængelighedsfrister under fanen "Hvad må jeg se?".

Administrative bestillinger til Næstved Kommunes administration og eksterne virksomheder ekspederes i løbet af 2-5 hverdage. Der skal tages højde for regler om tilgængelighed og samtykke fra Datatilsynet, hvis det drejer sig om arkivalier, der indeholder oplysninger om enkeltpersoners rent private forhold. Find den relevante information på NORA under "Værktøjer" og "NæstvedArkiverne". Kontakt evt. arkivet på arkiv@naestved.dk for nærmere information.