mainlogo

 

NæstvedArkiverne

Jernbanegade 12
4700 Næstved
Tlf. 30355349

E-mail: arkiv@naestved.dk

Sikker post, når
du skriver til os 
via borger.dk
faellessekretariatet
@naestved.dk

Åbningstider:

Torsdage 10-17 

Fredage 10-13

Der kan bookes tid til læsesalen via vores website naestvedarkiverne.dk

Betaling:

Mobilepay 30355349
Kontonr. 4343 11680968

 

Kulturnat og erindringer

Sammen fortæller vi Næstveds historie. Må vi få din?

På Kulturnatten den 6. oktober sætter NæstvedArkiverne fokus på erindringer. Giv historierne videre til dem, der kommer efter dig. Fortæl om din skolegang, din sommerferie, din livshistorie og de forandringer, der er sket i dit område gennem tiderne, dit yndlingssted i Næstved, om Næstved før og nu - eller noget du helt selv bestemmer.

 

Alle kan være med, når NæstvedArkiverne indsamler erindringer fra børn og voksne. Skriv dine erindringer og tag dem med til arkivet på Kulturnatten. Mød op og hør om, hvordan du kan bidrage med en mundtlig erindring til Næstved historie, eller hvordan du som slægtsforsker, kan bidrage med dine erindringer, så kommende slægtsforskere har noget materiale til at sætte kød og blod på deres forskning.

 

 

Arkivet har gennem årene modtaget flere erindringer både skriftlige og mundtlige. På Kulturnatten kan du komme og se og høre eksempler på nogle af disse erindringer fra arkivets samlinger. Er du mest til det digitale, og vil du dele dine erindringer med resten af Danmark, kan du også aflevere dine erindringer til arkivet gennem projektet ”Giv det videre”, som i 2017 sætter fokus på Danmarks historie. Erindringsindsamlingen er en del af det landsdækkende projekt ”Historier om Danmark”, som er søsat af DR, Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsen i samarbejde med landets arkiver, museer og biblioteker. Kom og se, hvordan du deltager.

 

På Kulturnatten kan du også møde Lektor Hanne Rafn, der netop har udgivet sin fars erindringer fra 1920’ernes Næstved. Kom og mød Hanne og hør brudstykker fra den nye bog, som naturligvis kan købes på Kulturnatten og i byens boghandlere.