Gå til hovedindhold

Årsberetning for 2020, arkivstrategi og opdaterede vedtægter

NæstvedArkiverne har netop publiceret arkivets årsberetning for 2020. Vi har desuden opdateret arkivets vedtægter samt offentliggjort en arkivstrategi for 2020-2025.

munk fra Munkebakken med mundbind og skilt med ordene Årsberetning 2020
 • Læs op

Indhold

  De kan alle ses på denne side: Vedtægter, strategi og årsberetninger.

  arkivstrategien kan du bl.a. læse om arkivets ambition om en øget digital tilstedeværelse samt hvordan arkivet ønsker at fortsætte og udvikle samarbejdet med frivillige og inddrage borgerne på nye måder, f.eks. i forbindelse med NæstvedBilleder.

  Fremtidens bruger er digital, og arkivet skal over de næste år fortsat tilpasse sig de behov, som det medfører. Det indebærer en nedtoning af det fysiske arkiv og kræver bred digital tilstedeværelse. Arkivet skal selvfølgelig fortsat sikre fysisk adgang til kildemateriale til den gruppe af borgere, som ikke ønsker digital service.

  årsberetningen for 2020 kigger vi tilbage på et år præget af nedlukning og nye arbejdsgange på grund af Corona-krisen. Det er allerede blevet en historisk tid. Historisk var det også, da vi fik den største fondsdonation i arkivets historie, og den blev gennembruddet for et projekt, der havde været længe undervejs: Billedplatformen NæstvedBilleder.

  Platformen er et samarbejde mellem NæstvedArkiverne og Næstved Museum om bevaring, formidling og tilgængeliggørelse af kulturinstitutionernes lokale historiske billedsamlinger. På NæstvedBilleder præsenteres tusindvis af fotografier, der dokumenterer Næstved og omegns mennesker og historier fra ca. 1850 til i dag. Borgerne bidrager aktivt med historisk lokalviden og oplysninger til platformen.

  I løbet af året har vi iværksat en indsamling af dokumentation om Corona-krisen, der har tydeliggjort, at vi skal prioritere udvikling af metoder og digitale værktøjer, der kan anvendes til indsamling af materiale fra privatområdet. Det skal være nemt for alle at aflevere digitalt arkivmateriale.

  Årsberetningen afsluttes med statistik over bl.a. indkomster, arkiveringsversioner og besøgstal for arkivets forskellige digitale platforme.

  Relevante artikler