Gå til hovedindhold

Vejledninger

Bestil oplysninger om dig selv (herunder eksamensbevis)

Vejledninger

Du har ret til at få udleveret oplysninger om dig selv, der findes i offentlige arkiver, herunder eksamensbeviser. Her får du overblik over, hvordan du bestiller oplysninger om dig selv i NæstvedArkiverne. Bestilling af oplysninger om dig selv er gratis og foregår via sikker post på Mit.dk.

Bestil aviser til læsesalen

Vejledninger

Af bevaringsmæssige årsager udlånes Næstved Tidende 1866-1918 ikke længere, men på Mediestream.dk får du fri online adgang til en række historiske aviser ældre end 100 år, herunder Næstved Tidende. Bestil aviser til læsesalen via arkivdatabasen naesbas.

Trykkeri

Få hjælp til din historieopgave

Vejledninger

Er du interesseret i Danmarkshistorien, som den udspillede sig i dit lokale område, så dyk ned i det originale historiske materiale og find kilder til din næste historieopgave. NæstvedArkiverne har originalerne.

Kildentilkilden

Ejendomsoplysninger

Vejledninger

Søger du oplysninger om en ejendom eller bygning i Næstved kan du læse mere på denne side.

Arbejdernes Fællesbageri Ca. 1920

Kort og tegninger over Næstved

Vejledninger

Her på siden har vi samlet en oversigt over hvor du kan finde såvel historiske som nutidige kort og tegninger over Næstved.

Regler for privatarkiver

Vejledninger

Private arkivalier er arkivalier, som stammer fra private aktører, såsom lokale foreninger, organisationer, virksomheder eller privatpersoner. Ved aflevering af private arkivalier til NæstvedArkiverne træffes der aftale mellem den afleverende part og arkivet om tilgængelighed.

Rettigheder og brug af fotos

Vejledninger

På naestvedbilleder.dk og naesbas.dk kan du finde billeder, hvor ophavsretten er udløbet, og dermed må bruges frit, samt billeder stadig beskyttet af ophavsret. NæstvedArkiverne har i kraft af en licensaftale med VISDA tilladelse til at vise billederne på naestvedbilleder.dk og naesbas.dk, men ikke nødvendigvis ophavsretten.