Gå til hovedindhold

Sport og spil

Da junior-damerne blev danmarksmestre i 1952

Sport og spil

Historien om et håndboldhold fra Næsby-Tyvelse, der blev danmarksmestre.

Fuglebjerghallen – Et monument over det frivillige engagement

Sport og spil

At der kunne holdes indvielsesfest over en idrætshal i Fuglebjerg i weekenden 18.-19. november 1967 skyldes uden al tvivl, at der var opbygget et stort lokalt engagement og sammenhold, som kom til udtryk i form af et enormt antal frivillige arbejdstimer både ved selve byggeriet og ved indsamlingen af den fornødne kapital.

Hvordan startede håndboldspillet?

Sport og spil

Håndboldspillet startede i slutningen af 1890’erne som en slags organiseret boldspil. Det blev brugt i skoler til at variere idrætstimerne med. Det var ikke helt håndbold, som vi kender det i dag, men snarere lidt ligesom fodbold bare med hænderne.

Håndboldtegning

Sport og spil

Næstved Herlufholm Håndbolds 1. divisions damer og deres træner Lars Nedergaard karikeret af freelancetegneren Mikael Nielsen (Saxoart.dk). Tegningen er fra 1991 og tager udgangspunkt i både samtidige og historiske hændelser.

Jette Madsen fra Næstved til VM i Jugoslavien

Sport og spil

I næsten hele sin klubkarriere spillede Jette Madsen håndbold for Næstved IF, og hun var med til at opnå mange fine resultater for klubben. Hun spillede omkring 150 kampe for Næstved IF som senior op gennem 1970’erne, og hun scorede i omegnen af 800 mål

Knud Knudsen – En landstræner fra Næstved

Sport og spil

Knud Knudsen var en mand med mange jern i ilden. Som ung spillede han både håndbold for Østerbro Håndboldklub og fodbold for AB. Som voksen kastede han sig over dommerhvervet, og han var international håndbolddommer i 16 år, hvor han nåede at dømme 58 landskampe.