Gå til hovedindhold

Bygninger og natur

Næstved Rådhus

Nyhed
Bygninger og natur

Næstved har haft fire rådhuse. Det nuværende rådhus ligger i Teatergade 8 og blev indviet 19. november 1940. Arkitekterne bag var Jørgen Otbo og Ludvig Beldring. I 2020 fyldte rådhuset 80 år.

Rådhuset i Næstved, 2015, fotograf: NæstvedArkiverne

Næstved Station

Bygninger og natur

Næstved Station blev etableret i forbindelse med anlæggelse af Sydbanen (Roskilde-Køge-Næstved-Vordingborg-Masnedsund) i 1870. Stationen blev anlagt ved Sandbjerget 500 meter øst for byens midte. Den nuværende Jernbanegade blev gravet fra Sct. Mortens Kirke gennem Sandbjerget og ned til stationen.

Sjølundstårnet

Bygninger og natur

I 1938 opførte Næstved Kommune et vandtårn på Åsen. Museums-, turist- og forskønnelsesforeningen for Næstved og omegn arrangerede en konkurrence i rundskuehæftet med titlen: ”Hvad skal vandtårnet hedde?”. 500 forslag indkom med i alt 134 forskellige navne, og byrådet blev bedt om at udpege det mest passende navn.

Historiske billeder af Susåen

Bygninger og natur

Susåen er Sjællands største vandsystem. Siden middelalderen har åen fungeret som transportvej for handlen mellem Næstved og omverden. På NæstvedBilleder kan du finde historiske billeder af Susåen.

Erindring om tørveudgravning i Holmegaard Mose

Bygninger og natur

I 1942 var drengen Jørgen med til at grave tørv i Holmegaard mose. Det husker han tilbage på. Du kan se historiske billeder af tørvegravningen på NæstvedBilleder.

Vandværket på højen

Bygninger og natur

Vandværket i Rislev ligger smukt på en høj i landskabet. Det har fået mange til at tro, at vandværket er placeret på en gravhøj. Det er imidlertid ikke tilfældet.