Gå til hovedindhold

Vil du aflevere materiale til arkivet?

NæstvedArkiverne modtager meget gerne arkivalier fra foreninger, organisationer, forretninger, virksomheder og privatpersoner. Det lokale arkivmateriale er en vigtig kilde til Næstved Kommunes historie.

 • Læs op

Indhold

  Skriv til os på arkiv@naestved.dk, hvis du eller din forening ønsker at aflevere lokalhistorisk materiale. Du kan enten komme forbi med materialet eller sende os digitale filer. Hvis du sender os digitale filer såsom billeder, lyd eller video skal du udfylde skemaet til aflevering af arkivalier. De med rødt markerede felter udfylder arkivet.

  Aflevering af billeder og fotos

  Hvis du vil aflevere fysisk eller digitalt fotomateriale, er det nødvendigt for vores registrering, at du samtidig afleverer en beskrivelse af hvad og hvem, det er, som findes på billederne.

  Der skal laves en beskrivelse for hvert foto eller for en gruppe af fotos med samme motiv. Indscannede fotos bør være i høj opløsning (min. 300 dpi) for at de kan bevares for eftertiden: Skema til aflevering af fotos

  Se også NæstvedBilleder, hvor du kan udforske tusindvis af billeder fra Næstved og omegn.

  Afleveringsvilkår

  Arkivalierne er som udgangspunkt frit tilgængelige for offentligheden. Er der tale om arkivalier indeholdende oplysninger om rent private forhold følges arkivlovens tilgængelighedsfrist på 75 år.

  NæstvedArkiverne får ved overdragelse af materialet ret til eksemplarfremstilling, spredning, visning og fremførelse til alt lyd, billed- og filmmateriale og kan frit benytte det i trykt og digital form.

  NæstvedArkivere må kassere i materialet. Kontakt os på arkiv@naestved.dk hvis du vil være med til at bevare Næstved og omegns lokalhistorie.

  Relevante artikler