Gå til hovedindhold

Få hjælp til din historieopgave

Er du interesseret i Danmarkshistorien, som den udspillede sig i dit lokale område, så dyk ned i det originale historiske materiale og find kilder til din næste historieopgave. NæstvedArkiverne har originalerne.

Indhold

  Du kan finde kilder til de beslutninger, som sogne- og byråd har taget gennem tiderne, læse hvad aviserne skrev, finde film og billeder og mange andre spændende arkivalier, der fortæller om dagliglivet, skolelivet, industriudviklingen, socialhistorien, butikker og forretninger, begivenheder fra landet, vejnavne og meget mere.

  Du kan starte din søgning i vores database - Vi hjælper dig gerne med at søge arkivalierne frem fra arkivets samlinger. Du kan også se vores lille film om opgaveskrivning med en lokal vinkel. Se filmen her.

   

  Niels' og Albertes historieprojekt

  Niels og Alberte fra 1R på Næstved gymnasium har lavet en film om Næstveds historie. Se hvordan de trækker historien om Næstved i middelalderen frem i lyset med hjælp fra NæstvedArkiverne.

  Skal du lave et skoleprojekt, kan du få hjælp til en lokal vinkel hos Næstved Arkiverne. Vi har masser af historie at gå ombord i. 

  Tak til Niels og Alberte, fordi vi må vise jeres flotte film, som husker os på, hvilken historisk perle, vi går rundt i hver dag. Se filmen her.

  Kildentilkilden

  Relevante artikler