Gå til hovedindhold

Få hjælp til din historieopgave

Er du interesseret i Danmarkshistorien, som den udspillede sig i dit lokale område, så dyk ned i det originale historiske materiale og find kilder til din næste historieopgave. NæstvedArkiverne har originalerne.

 • Læs op

Indhold

  Du kan finde kilder til de beslutninger, som sogne- og byråd har taget gennem tiderne, læse hvad aviserne skrev, finde film og billeder og mange andre spændende arkivalier, der fortæller om dagliglivet, skolelivet, industriudviklingen, socialhistorien, butikker og forretninger, begivenheder fra landet, vejnavne og meget mere.

  Du kan starte din søgning i vores database - Vi hjælper dig gerne med at søge arkivalierne frem fra arkivets samlinger. Du kan også se vores lille film om opgaveskrivning med en lokal vinkel. Se filmen her.

  Besat og befriet 1940-1945

  Er du særlig interesseret i 2. Verdenskrig og besættelsestiden fra 1940-1945, kan du starte på lokalekilder.dk.

  Her kan du opleve kilderne fra besættelsestiden på en tidslinje og få et overblik over emnernes kronologiske sammenhæng. Tidslinjen indeholder tekster og spørgsmål til udvalgt kildemateriale, som er tilpasset grundskolens udskoling, gymnasium og HF.

  Gennem billeder, rationeringsmærker, klip fra illegale aviser, breve og befolkningens beretninger kan du følge, hvordan hverdagslivet udfoldede sig under den tyske besættelse i Sydsjælland og på Lolland og Falster.

  Niels' og Albertes historieprojekt

  Niels og Alberte fra 1R på Næstved gymnasium har lavet en film om Næstveds historie. Se hvordan de trækker historien om Næstved i middelalderen frem i lyset med hjælp fra NæstvedArkiverne.

  Skal du lave et skoleprojekt, kan du få hjælp til en lokal vinkel hos Næstved Arkiverne. Vi har masser af historie at gå ombord i.

  Tak til Niels og Alberte, fordi vi må vise jeres flotte film, som husker os på, hvilken historisk perle, vi går rundt i hver dag. Se filmen her.

  Kildentilkilden

  Relevante artikler