Gå til hovedindhold
Historien i Fokus

Historien i Fokus #1: Corona-pandemien

Historien i Fokus stiller hver måned skarpt på historier, kilder, billeder og film fra NæstvedArkivernes digitale platforme. Denne gang har vi fokus på Corona-pandemien 2020-21.

23. jul. 2021

Indhold

  Vaccinationscenter er indrettet og klar til brug i Arena Næstved, 10. februar 2021, fotograf: Julie Spuhr

  NæstvedArkiverne har siden foråret 2020 indsamlet og dokumenteret corona-pandemien i et lokalt perspektiv. Borgere i Næstved Kommune har indsendt refleksioner og billeder fra en hverdag præget af usikkerhed og forandring. Alle er fortsat velkomne til at dele billeder og tanker fra corona-krisen.

  Arkivet har også været rundt i Næstved by og tage billeder af skilte med info om coronalukning fra diverse butikker og offentlige steder samt billeder af testcentret i Rådmandshaven.

  Del dine billeder og hverdagsfortællinger

  NæstvedArkiverne opfordrer alle næstvedborgere til at dele refleksioner og billeder fra en hverdag under corona-krisen. I fremtiden vil hverdagsfortællingerne være kilderne til vores fælles lokale historie.

  Hvis du har lyst til at dele dine tanker, følelser og oplevelser fra din tid med corona, så vil arkivet meget gerne modtage dem. Vi er også interesserede i fotos eller videoer fra din hverdag under corona-krisen.

  På den måde sikrer vi, at det ikke kun er de officielle beskeder, der bliver bevaret, men at fremtiden også kan blive klogere på, hvordan hverdagen var for den almindelige dansker i Næstved.

  Alle borgere i Næstved, der vil være med til at skrive historie, kan sende både tekst og hverdagsbilleder til NæstvedArkiverne.

  Du kan også udfylde corona-spørgearket og sende til arkivet via nedenstående link. Her har vi samlet spørgsmål der kan inspirere til refleksioner over tiden med corona i Næstved.

  DEL DIN FORTÆLLING OM CORONA

  Corona-pandemien vil for altid være en del af fortællingen om Næstved. Arkivets dokumentation af en ekstraordinær tid er derfor allerede nu tilgængelig på NæstvedBilleder - sammen med 18.000 andre billeder af Næstveds historie.

  GÅ TIL NÆSTVEDBILLEDER

  Relevante artikler