Gå til hovedindhold

Da junior-damerne blev danmarksmestre i 1952

Historien om et håndboldhold fra Næsby-Tyvelse, der blev danmarksmestre.

Indhold

  Af Anni Krag

  Næsby og Tyvelse er to mindre sogne i den gamle Suså kommune. Næsby-Tyvelse gymnastikforening blev stiftet den 18. januar 1924. Man fastholdt den dato, selvom foreningen fra 1935 til 1944 lå helt stille. I den periode var det kun gymnastik. Men i 1944 begyndte nogle meget aktive idrætsfolk med gymnastik i ”Mejerisalen”, det blev en stor succes, derefter besluttede man at påbegynde håndbold, som også blev en succes.

  I 1946 flyttede Elly og Laur. Mogensen ind på Bøgelundsgården i Tyvelse, de brugte al deres fritid på ungdommen og stillede deres hjem og jord til rådighed, når der var brug for det, og det var der meget ofte. Det var ikke de bedste forhold, boldbanerne var en ujævn græsmark, som det kan ses af billedet.

  Laur. Mogensen var formand for foreningen i 25 år. Under ægteparrets ledelse tog håndbold og gymnastik et opsving og i de senere år blev atletikken en af de sportsgrene, hvor foreningens ungdom satte nye rekorder ved amts- og landsstævner.

  Tiderne ændrede sig med færre unge mennesker på landet, og Næsby-Tyvelse gymnastikforening ophørte i 1979.

  Sådan en lille lokal håndboldhistorie er guld hver for NæstvedArkiverne. Men vi har ikke så mange af dem. Derfor modtager vi gerne afleveringer om håndbold og andre sportsaktiviteter fra Næstved og omegn, både fra private og foreninger.

  Dame-juniorholdet fra NTG (Næsby-Tyvelse Gymnastikforening) blev danmarksmestre i håndbold i Sønderborg i 1952. Fotograf: Otto Nielsen.

  Bagerste række fra venstre: Træner Niels Peter Larsen (Tyvelse), herefter Lillian Christoffersen (Næsby), Elly Jensen (Tyvelse), Grethe Hansen (Tyvelse).

  Siddende fra venstre: Gerda Larsen (Næsby), Elly Jensen (Aasø), Inge Poulsen (Næsby). Forrest med bolden: Aase Hansen (Tyvelse).

  Relevante artikler